Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

måndag17.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Transaktioner

Atrium Ljungberg köper Sjömansinstitutet

Publicerad: 10 mars 2017, 08:00

Foto: JLL.

Atrium Ljungberg expanderar i Stockholm genom att förvärva fastigheten Tranbodarne 13, mer känt som Sjömansinstitutet, vid Slussen i Stockholm. Det 3 300 kvadratmeter stora huset köps för 252 miljoner.


Ämnen i artikeln:

Atrium LjungbergSödermalmSlussenStockholm

Atrium Ljungberg expanderar i Stockholm genom att förvärva fastigheten Tranbodarne 13, mer känt som Sjömansinstitutet, vid Slussen i Stockholm. Det 3 300 kvadratmeter stora huset köps för 252 miljoner kronor.

Bolaget äger sedan tidigare mycket kring Slussen, varför köpet ses som ett komplement. Sjömansinstitutet ligger granne med det så kallade Glashuset vid Katarinavägen och Stadsgården, som AL redan äger. Bolaget har även en markanvisning på Stadsgårdsleden framför Glashuset.

Den förvärvade fastigheten innehåller främst kontorslokaler men även bostäder, café och galleri. Fastigheten är fullt uthyrd med ett hyresvärde om 12 miljoner kronor. De största hyresgästerna är Nordisk Film, Kontigo, Stockholms Internationella Handelsskola och Triggerfish.

Förvärvet sker genom en bolagsaffär till ett underliggande fastighetsvärde. Säljare är Vasaparken.

– Sjömansinstitutet har ett unikt läge invid Slussen med milsvid utsikt över Saltsjön och Stockholm. Detta i kombination med väl tilltagna våningshöjder gör lokalerna väldigt attraktiva. Här finns spännande uthyrningsmöjligheter som kan utgöra komplement till våra lokaler i Glashuset. Det finns även möjlighet att utveckla fastigheten i framtiden, säger Monica Fallenius, affärsområdeschef för Transaktion och Etablering på Atrium Ljungberg .

I och med bygget av Nya Slussen ser bolaget möjligheter för området i framtiden.

– Genom förvärvet stärker vi vår position på en viktig delmarknad i Stockholm. På sikt, när vår markanvisning framför Glashuset ska realiseras, ser vi den här fastigheten som en pusselbit för vår helhetsplanering av området, kommenterar Annica Ånäs, vd på Atrium Ljungberg.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.