torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Atrium Ljungberg köper för 1,3 miljarder

Publicerad: 24 mars 2017, 12:35

Foto: CBRE.

Atrium Ljungberg förvärvar en kontorsfastighet på Lindholmen i Göteborg för 1,3 miljarder kronor. Säljare är fastighetsfonder förvaltade av Blackstone och Areim.

Ämnen i artikeln:

Fastighetsmarknaden i VästsverigeAreimAtrium LjungbergBlackstone GroupCBREEricssonGöteborgLindholmen

Det är kontorsfastigheten Lindholmen 30:1 som köps till ett underliggande fastighetsvärde om 1,3 miljarder kronor. I och med förvärvet fördubblas bolagets bestånd i Göteborg.

– Genom förvärvet har vi fördubblat vårt fastighetsbestånd i Göteborg och är nu en betydande aktör på Lindholmen. Genom vårt lokala engagemang fortsätter vi samverka med staden och företag för att skapa mervärden för platsen, säger Monica Fallenius, affärsområdeschef Transaktion och Etablering på Atrium Ljungberg.

Fastigheten omfattar närmare 37 000 kvadratmeter uthyrbar yta är fullt uthyrd till Ericsson.

Fastigheten ligger på Hisingssidan av Göta Älv och är en del av det stora utvecklingsområdet Älvstaden. Den ligger invid Chalmers tekniska högskola och Lindholmen Science park, ett kluster för utvecklingsintensiva teknik-, utbildnings- och medieföretag.

Atrium Ljungberg etablerade sig i Göteborg hösten 2015 då man förvärvade två kontorsfastigheter på Lindholmen.

– Göteborg är en mycket intressant marknad där Lindholmen är ett av de mest spännande områdena som utvecklas kraftigt just nu . Vi tror starkt på området och vill vara delaktiga i utvecklingen och skapa hållbara stadsmiljöer som stödjer stadens framtidsvisioner, säger Annica Ånäs, vd på Atrium Ljungberg.

Falkenborn, Svalner och KPMG har varit Atrium Ljungbergs rådgivare i transaktionen, CBRE och Maqs har varit säljarens rådgivare.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev