Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Atrium Ljungberg gör miljardförvärv

Publicerad: 19 december 2014, 07:16

Atrium Ljungberg har tecknat avtal om förvärv av fastigheten Point Liljeholmen i Stockholm. Förvärvet sker via en bolagsaffär med ett underliggande fastighetsvärde om 1,1 miljarder kronor.


Ämnen i artikeln:

Atrium LjungbergLeimdörferGenesta Property

Point Liljeholmen är en tomträtt (Stora Katrineberg 16) belägen vid Liljeholmshamnen i anslutning till Marieviks kontorsområde och Liljeholmens galleria. Fastigheten består av flera sammanhållna byggnader med en total uthyrningsbar area om cirka 40 000 kvadratmeter samt garage under mark.

Fastigheten är så gott som fullt uthyrd till närmare ett trettiotal företag, varav Grontmij, Roche, Stockholms läns landsting, Boehringer Ingelheim och VIA Egencia är de fem största kontorshyresgästerna.

Säljare är en paneuropeisk fond som på europabasis förvaltats gemensamt av LaSalle Investment Management och Aviva Investors och lokalt av Genesta. Tillträde sker den 2 februari 2015.

Leimdörfer var säljarens rådgivare i affären.

Redaktionen

källa: Pressmeddelande Atrium Ljungberg

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.