Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Atrium Ljungberg förvärvar i Hagastaden

Publicerad: 19 december 2012, 13:41

Atrium Ljungberg har förvärvat fastigheten Härden 14 i Hagastaden i norra Stockholm. Köpeskillingen uppgick till 227 miljoner kronor.

Ämnen i artikeln:

HagastadenAtrium Ljungberg

Atrium Ljungberg har tecknat avtal om förvärv av kontorsfastigheten Härden 14, belägen i korsningen Hälsingegatan / S:t Eriksgatan i Hagastaden i norra Stockholm. Fastigheten omfattar totalt cirka 8 700 kvadratmeter uthyrbar kontorsyta inklusive garage. En butikslokal finns i fastighetens bottenvåning. Fastigheten är uthyrd till cirka 90 procent. Köpeskillingen är baserad på ett underliggande fastighetsvärde uppgående till 227 miljoner kronor. Tillträde sker omgående.

Det är bolagets tredje fastighetsförvärv i området under det senaste året och Atrium Ljungberg äger och förvaltar sedan tidigare kontorsfastigheterna Blästern 6, Blästern 11 och Blästern 13 i Hagastaden – industrifastigheter från 1930 -talet som är om- och tillbyggda till moderna kontorslokaler. Den förvärvade fastigheten, Härden 14, ligger i direkt anslutning till dessa. Atrium Ljungbergs totala fastighetsbestånd i området omfattar efter dagens förvärv cirka 93 000 kvadratmeter uthyrbar yta inklusive garage.

Atrium Ljungberg har också ytterligare utvecklingsmöjligheter i området genom en markreservation på cirka 36 000 kvm som tilldelades bolaget tidigare i år. Beslutet om markreservationen är villkorat av att en överenskommelse om köpeskilling och lokalernas innehåll kommer till stånd inom två år från beslutet.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Atrium Ljungberg

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev