Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Aros Bostad köper bolag i Slakthusområdet

Publicerad: 13 juli 2022, 06:30

Magnus Andersson, vd Aros Bostad.

Foto: Stockholms stad, Aros Bostad

Aros Bostad förvärvar bolaget LS Slakthusgränd med bostadsprojekt i Slakthusområdet från La Terre Ventures och Stackelberg Holding.


Ämnen i artikeln:

Aros BostadSlakthusområdetSvepet

Bolagsförvärvet är en del i strategin att kontinuerligt förvärva fler attraktiva projektmöjligheter till byggrättsportföljen.

– Genom förvärvet stärker vi vår närvaro inom Slakthusområdet, där vi sedan tidigare har en markanvisning inom etapp 3, kommenterar bolagets vd Magnus Andersson. 

Läs även: AL utvecklar skola i Slakthusområdet 

Slakthusområdets förvandling till en levande stadsmiljö är ett stort flerårigt projekt som har engagerat en mängd olika aktörer. 

– Vi ser fram emot att ta aktiv del i stadsomvandlingen, där vi kommer att bidra med attraktiva bostäder och lokaler, säger Andersson. 

LS Slakthusgränd har under 2022 ingått exploateringsavtal med Stockholms stad rörande ett kvarter inom etapp 1 av Slakthusområdet i södra Stockholm. Avtalet omfattar en markyta om cirka 4 000 kvadratmeter med en möjlig exploatering om cirka 130 nya bostäder, lokaler i markplan och en förskola. Tillträde till fastigheten är beräknat till första kvartalet 2024.

 

 

Teresa Ahola

Reporter

teresa.ahola@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.