Tisdag14.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Transaktioner

Aros Bostad förvärvar i Täby

Publicerad: 14 Januari 2013, 09:37

Aros Bostad har under fjärde kvartalet 2012 förvärvat fastigheten Täby Viggbyholm 74:2 via bolag tillsammans med en grupp investerare.


Ämnen i artikeln:

Aros Bostad

En villkorad överenskommelse träffades under sommaren 2011 med säljaren Viggbyholms Gård rörande förvärvet av fastighetsbolaget som äger marken. Under fjärde kvartalet 2011 förvärvades och tillträddes även den intilliggande fastigheten Täby Näsby Park 15:1. Tillsammans med kommunen kontrolleras nu hela det framtida planområdet.

Fastigheten är belägen Öster om E18 vid avfarten till ICA Stopp och Täby Centrum. Fastigheten är idag inte bebyggd men ingår som del i ett framtida utvecklingsområde i Täby kommun.

Avsikten med förvärvet är att utveckla byggrätter inom fastigheten för bostäder, handel samt offentliga och kommersiella verksamheter. Detaljplanearbetet är beräknat att påbörjas under första kvartalet 2013.

– Vi har länge strävat efter att bredda verksamheten att även inkludera markutvecklingsprojekt. En betydande del av värdeskapandet sker i detaljplaneskedet och vi kan nu vara med och påverka framtagandet av en helt ny stadsdel. Denna investering sker tillsammans med ett konsortium av nya kapitalpartners vi tidigare inte samarbetat med, säger Samir Taha, VD för Aros Bostad, i ett pressmeddelande.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Aros Bostad

Ämnen i artikeln:

Aros Bostad

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.