lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Arnhult säljer Stureplansfastighet till miljardärsduo

Publicerad: 28 november 2022, 09:17

Glommen & Lindberg säljer fastigheten Vildmannen 11 på Lästmakargatan vid Stureplan i Stockholm till Harmerica Properties.

Foto: Pressfoto

Harmerica Properties köper kontorsfastigheten Vildmannen 11 i centrala Stockholm. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

SvepetGlommen & LindbergStockholm

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Enligt Affärsvärlden landar prislappen på 570 miljoner kronor, vilket ger ett högt pris om 210 000 kronor per kvadratmeter.

Det är Glommen & Lindberg, där Rutger Arnhult är delägare, som säljer fastigheten på Lästmakargatan vid Stureplan uppförd 1897, till Harmerica Properties.

Dan Sandstedt, som är kapitalmarknadschef på säljarens rådgivare Newsec säger i en kommentar att intresset för fastigheten varit mycket stort "trots rådande marknadsläge".

Läs mer: Intresset för att hyra faller som en sten: "Viktigt förstå situationen nu"

Harmerica Properties ägs av Caspar Callerström och Harry Klagsbrun, som bägge är med på Forbes miljardärslista. Caspar Callerström har grundat EQT AB och Harry Klagsbrun sitter i styrelsen för Securitas men är även kopplad till EQT.

Läs mer: Den vilda jakten på stenen till Vildmannen 7 – slutade i Roslagen

Vildmannen 11 har de senaste åren totalrenoverats och grundförstärkts. Dessutom har tre våningsplan tillförts byggnaden vilket utökat den uthyrningsbara ytan som vid slutet av Q1 2023, när ombyggnadsprojektet är färdigt, kommer att uppgå till 2 700 kvadratmeter. Fastigheten är fullt uthyrd till Svalner på ett långt avtal.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev