tisdag6 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Arnhult: Har köpt klart i Tobin för tillfället

Publicerad: 18 september 2018, 11:25

Rutger Arnhult är återigen största ägare i Castellum Bild: Klövern

Klövern har handlat klart i Tobin för tillfället men utesluter inte fler aktieköp i framtiden, vilket i förlängningen kan leda till att Klövern tar över hela bolaget. Det säger Klöverns vd Rutger Arnhult till Fastighetsnytt på tisdagen.

Ämnen i artikeln:

Klövern FastigheterRutger ArnhultTobin Properties

Klövern har handlat klart i Tobin för tillfället men utesluter inte fler aktieköp i framtiden, vilket i förlängningen kan leda till att man tar över hela bolaget. Det säger Klöverns vd Rutger Arnhult till Fastighetsnytt på tisdagen.

Klövern blev majoritetsägare i Tobin efter ett budpliktsbud i början av året och har sedan ökat ytterligare i bostadsbolaget, bland annat genom att lägga beslag på grundarna och Erik Karlin och Johan Varlands aktier.

På tisdagen framkom att ägarandelen höjts till 81,2 procent av kapitalet och 82,9 av rösterna. Enligt Arnhult är det dock inte hugget i sten att det kommer ytterligare köp framöver.

-Vi kanske är nöjda med den position vi har, säger han till Fastighetsnytt.

Han utesluter dock inte att bolaget börjar öka igen i framtiden. Det är i så fall inte så långt kvar till gränsen vid 90 procent, vilket skulle möjliggöra tvångsinlösen av resterande aktier.

-Det får vi titta på sedan. Vi är väldigt nära. Om det skulle hända då inleder vi ett sådant förfarande så klart, säger Arnhult.

Klövern går nu in i en tyst period fram tills rapporten publiceras den 19 oktober. Arnhult säger att frågan om ytterligare aktieköp inte kan aktualiseras igen förrän den perioden är över.

Oskar von Bahr

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev