Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Årets största renodlade fastighetsaffär hittills

Publicerad: 19 december 2018, 14:10

Illustration: Petter Furå.

Det är mycket Victoria Park på listan över årets största affärer och nu finns bolagets namn både på första och andra plats.


Ämnen i artikeln:

Akelius FastigheterVictoria Park FastigheterNordanö

Det är mycket Victoria Park på listan över årets största affärer och nu finns bolagets namn både på första och andra plats. Årets största affär hittills är givetvis Vonovias köp av 81,4 procent av kapitalet i Victoria Park för 14,2 miljarder kronor (fastighetsvärde) och onsdagens affär där Victoria Park köper två fastighetsbestånd av Akelius för 4,7 miljarder är den näst största hittills.

Det spelar med andra ord ingen roll om man väljer att inte definiera Vonovias köp av aktier i ett börsnoterat bolag som en fastighetsaffär, Victoria Park är alltjämt en del av årets hittills största affär.

Frågan är dock om denna affär kommer att bli 2018 års största renodlade fastighetstransaktion i Sverige?

Sannolikt är svaret ja, enligt ett gäng transaktionsrådgivare som Fastighetsnytt har varit i kontakt med. Konsensus är att det finns ett antal affärer i pipeline som kommer att stängas innan nyår men ingen av den magnitud som Victoria Parks köp av Akelius bestånd.

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.