Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Areim köper Chokladfabriken

Publicerad: 16 januari 2014, 07:53

Areim Fond II, Areims andra fastighetsfond, köper fastigheten Eken 6 i Sundbyberg av Skanska. Köpeskillingen uppgår till cirka 600 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

AreimSkanskaSundbyberg

Fastigheten, även känd som Chokladfabriken, har en uthyrningsbar yta om cirka 27 000 kvadratmeter och en uthyrningsgrad om cirka 65 procent. Bland hyresgästerna finns bland annat ST1, OBH Nordica, Kronofogdemyndigheten, Semper och Kommunal.

Byggnaden uppfördes ursprungligen som fabrik åt Marabou 1917 men har sedan konverterats till kontor och byggts ut i slutet av 90-talet. Samtidigt uppfördes även ett parkeringshus omfattande 700 parkeringsplatser på fastigheten.

– Areim Fond II kommer att investera i Sverige, huvudsakligen i Stockholm, med fokus på utveckling avkontorsfastigheter. Förvärvet av Chokladfabriken, en kontorsfastighet i attraktivt kommunikationsläge med både utvecklingspotential och befintligt kassaflöde, är helt i linje med strategin för fonden, säger Therese Rattik, vd för Areim.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Areim

Ämnen i artikeln:

AreimSkanskaSundbyberg

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.