torsdag2 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Areim gör stor logistikaffär i Uppsala: ”Vi är otroligt glada”

Publicerad: 22 juni 2020, 13:26

Sju industrifastigheter och en kontorsfastighet har sålts av Uppsala kommun till Areim. Foto: Uppsala kommun

Uppsala kommun har sålt åtta lager- och lättindustrifastigheter till Areim. Underliggande fastighetsvärde vid försäljningen var 611 miljoner kronor plus tilläggsköpeskilling för byggrätter.

Ämnen i artikeln:

AreimUppsala

AJ


De åtta fastigheterna utgör sammanlagt 52 000 kvadratmeter och ligger i områdena Boländerna, Librobäck och Vaksala-Eke utanför Uppsala.

Säljare är det kommunala bolaget Uppsala Stadshus Holding AB. Försäljningen är ett led i det pågående arbetet att renodla kommunens fastighetsinnehav Intäkterna av försäljningen kommer möjliggöra för kommunen att göra nya investeringar och fortsätta bygga upp nya tillgångar samtidigt som en ny aktör kommer in med kompetens och utvecklingskraft.

– Vi är otroligt glada över att få möjlighet att etablera oss i Uppsala där vår ambition är att fortsätta växa inom segmentet för lager och lättindustri. Kombinationen av flera hyresgäster i olika branscher i den här portföljen ger ett starkt och stabilt kassaflöde. Dessutom finns det flera intressanta utvecklingsmöjligheter som vi ser fram emot att ta tag i, säger Julia Mejegård, ansvarig för investeringen på Areim, i ett pressmeddelande.

Vi är otroligt glada över att få möjlighet att etablera oss i Uppsala.

Intäkterna av försäljningen ska Uppsala kommun använda till nya investeringar.

– Dessa försäljningar är ett resultat av Uppsalas starka tillväxt de senaste åren och att det finns en framtidstro kring Uppsala som en attraktiv bostads- och arbetsort, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande, i en kommentar.

 

Beslutet att sälja fattades förra året

Det var i april 2019 som Uppsala kommunfullmäktige beslutade att genomföra en försäljning av merparten av fastigheterna i Uppsala Kommuns Fastighetsaktiebolag och i Aktiebolaget Uppsala kommuns Industrihus. Denna affär är den tredje stora fastighetsaffären som kommunen har gjort under våren 2020, vid sidan av försäljningarna av kvarteret Cykelfabriken och fem fastigheter i Storvreta centrum.

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev