lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

AP2 säljer i Castellum – 172 miljoner i vinst

Publicerad: 20 juni 2017, 06:16

Eva Halvarsson, vd för Andra AP-fonden. Foto: Andra AP-fonden.

Andra AP-fonden har på tisdagsmorgonen sålt sammanlagt 13,2 miljoner aktier i Castellum, motsvarande 4,8 procent av kapitalet i bolaget. Fonden fick aktierna i samband med att man sålde Norrporten.

Ämnen i artikeln:

Andra AP-fondenCastellumNorrporten

Andra AP-fonden har på tisdagsmorgonen via SEB och ABG Sundal Collier sålt sammanlagt 13,2 miljoner aktier i Castellum, motsvarande 4,8 procent av kapitalet i bolaget. Fonden fick aktierna i samband med att man sålde Norrporten till Castellum för ett år sedan och en del köpeskillingen betalades med aktier i Castellum. Nu har ett år gått sedan Castellum tillträdde Norrporten och AP-fonden säljer aktierna.

Kursen i försäljningen är enligt Fastighetsnytt Aktieservice 126 kronor per aktie vilket innebär att Andra AP-fonden säljer aktier för 1,7 miljarder kronor. Av ett pressmeddelande från Castellum daterat 15 juni ifjol framgår att man överlåtit aktierna till Norrportens säljare (Andra AP-fonden och Sjätte AP-fonden) till aktiekursen 113 kronor som var Castellum-aktiens stängningskurs 14 juni 2016. Det innebär att AP2 har realiserat en vinst om 13 kronor per såld aktie, sammanlagt närmare 172 miljoner kronor.

Försäljningskursen ligger 7,2 kronor under Castellum-aktiens stängningskurs på måndagen, och Castellums aktie. Den verkställdes klockan 8:30 på tisdagen, alltså innan börsens öppning, och fick aktien på fall. Castellums aktie har fallit med 3,9 procent i den inledande handeln på tisdagen.

Nyheten om att fonden avsåg sälja sina aktier i Castellum kom ut på måndagskvällen när Bloomberg rapporterade den och citerade ett mailutskick från SEB. Efter försäljningen kontrollerar Andra AP-fonden, som var Castellums största ägare, 2 miljoner aktier i fastighetsbolaget, motsvarande 0,8 procent av kapitalet. Sjätte AP-fonden är därmed ny största ägare.

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev