Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Använder pengarna för köp av byggrätter

Publicerad: 11 juni 2014, 13:00

Stockholmsbörsens fastighetsfamilj får en tillökning på torsdagen när bygg- och fastighetsbolaget Besqab noteras på huvudlistan. Besqab har jämförts med JM men i en intervju med Nyhetsbyrån Direkt säger vd Anette Frumerie att skillnaden mellan bolagen ligger i att JM är ett mycket större bolag med en närvaro på fler marknader samtidigt som Besqab är ett mer snabbfotat bolag.


Ämnen i artikeln:

Anette FrumerieBesqabOMX

Bolaget har en 25 år lång historia och fokuserar sin verksamhet på Stockholm och Uppsala där man huvudsakligen bygger bostadsrätter och vårdboenden.

Prisintervallet i bolagets erbjudande till allmänheten ligger inom intervallet 67-74 kronor per aktie, den slutgiltiga noteringskursen fastställs på onsdagen. Givet att bolaget emitterar de 4 255 319 som man har satt som maximum i sitt erbjudande så får man alltså in 287,1-314,9 miljoner kronor via emissionen. Enligt Anette Frumerie kommer allt det nya kapital man anskaffar att användas till förvärv av byggrätter för byggstart mellan 2016 och 2018.

Hon betonar att inte alla byggrätter behöver köpas på en gång men även att allt det anskaffade kapitalt kommer att användas till köp av byggrätter för att hålla den nivå ny byggstarter man förväntas ha under 2014 och 2015, 350 respektive 400 lägenheter.

Bolaget befintliga aktieägare kommer också att sälja delar av sina innehav i Besqab i samband med noteringen men storägaren, familjen Nordström som äger 49 procent av kapitalet innan notering, kommer enligt vd att förbli storägare framöver.

I intervjun förklarar Anette Frumerie att Besqab har tre finansiella mål. Räntabilitet på eget kapital ska överstiga 15 procent per år, soliditet ska överstiga 30 procent och utdelningen ska vara 30 procent av vinst efter skatt. För verksamhetsåret 2013 delade Besqab ut 37 procent av vinst efter skatt.

Vd Anette Frumerie säger att dessa finansiella mål kommer ej att äventyras av börsnoteringen men att vissa av nyckeltalen kan påverkas.

Klicka här för att se Nyhetsbyrån Direkts intervju med Anette Frumerie.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Anette FrumerieBesqabOMX

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.