Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Anders Bodin köper familjeklenoden Hotell Diplomat

Publicerad: 9 november 2022, 13:12

Hotell Diplomat, ett av Stockholms mest exklusiva innerstadshotell, huserar i en byggnad som har varit i familjen Malmströms ägo sedan förra seklet. Nu förvärvas fastigheten, om 5 500 kvadratmeter uthyrningsbar yta, av Anders Bodin Fastigheter.

Anders Bodin Fastigheter förvärvar fastigheten Klippan 10 i centrala Stockholm, mer känd som ikoniska Hotel Diplomat på Strandvägen 7C. Säljare är familjen Malmström genom bolag.

Ämnen i artikeln:

SvepetAnders Bodin FastigheterStockholm

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


Fastigheten har varit i säljaren familjen Malmströms ägo i över 100 år.

Newsec har varit rådgivare i affären. Brick och Cederqvist biträdde Anders Bodin Fastigheter som juridisk rådgivare vid förvärvet.

Affären genomförs som en bolagsaffär med tillträde den 7 december 2022.

Läs mer: Oscars planerade miljardköp från USA-jätte inte genomfört

Byggnaden ritades av arkitektfirman Hagström & Ekman samt Victor Bodin. Den uppfördes under åren 1907–1911 av A. Boström som ett praktfullt Art Noveau-palats, senare kallat Boströmska Palatset.

Fastigheten delades i tre enheter, Strandvägen 7A, 7B och 7C och anses vara en av Strandvägens vackraste byggnader. Under åren 1930–1960 var ett flertal ambassader belägna i byggnaden, men år 1966 byggdes huset om till hotell.

Bild 1/2  Fasaden på Strandvägen 7C med de karaktäristiska röda markiserna. Foto: Wikimedia

Byggnaden består av källare samt sju våningsplan och den uthyrningsbara ytan uppgår till drygt 5 500 kvadratmeter. I dag inryms 130 hotellrum, restaurang, konferensavdelning, bar, SPA och gym.

Läs mer: Porsche etablerar nytt center i Nacka

– Vi är enormt glada och stolta över möjligheten att förvärva en sådant landmärke på ett oslagbart läge. Det är få fastigheter som byter ägare på Strandvägen och vi är väldigt glada att bli tillfrågade. Vi tackar familjen Malmström för förtroendet att förvalta deras familjeklenod och ser fram emot ett nära samarbete med säljaren i arbetet med att utveckla byggnaden, säger Carl Bodin på Anders Bodin Fastigheter.

Sedan tidigare äger Anders Bodin Fastigheter AB Nobis Hotel vid Norrmalmstorg och Värdshuset Stallmästaregården.

Carl Bodin om affären: ”Vi har tvekat många gånger”

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev