fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Anbudstävling om kraftverk

Publicerad: 24 februari 2012, 08:11

Vattenfall vill tillsammans med Norrköpings kommun anordna en bred anbudstävling för Marvikens gamla kraftverk.

Ämnen i artikeln:

VattenfallNorrköping

Vattenfall planerar att sälja Marvikens gamla kraftverk utanför Norrköping som en följd av det beslut om nedläggning av anläggningen som fattades i december 2009.

Nu vill Vattenfall tillsammans med Norrköpings kommun anordna en bred anbudstävling för att därigenom efterlysa idéer om vad fastighetens skulle kunna användas till i framtiden.

– Marvikens kraftverk är ett viktigt stycke industrihistoria. Vi har redan haft kontakt med en arkitektfirma som gett en vision om vad man skulle kunna göra. De ser en framtid inom friluftsliv och turism, som kan sätta området på kartan, kanske till och med internationellt. Utsikten uppe på kraftverkets tak ut mot Bråviken visar  vilket unikt område det är, säger Mats Thelenius, fastighetsansvarig vid Vattenfall, till Norrköpings Tidningar (NT).

– Men detta är bara en idé. Vi vill ha många fler, poängterar Stig Andersson, projektledare för Marvikens framtid.

– Än finns det inga svar. Men vi vet att vi inte ska sälja anläggningen för några kronor och att det sedan blir ett skrotupplag. Vi vill att området används till något spännande som kan gagna både bygden och hela Norrköpings kommun, säger Per Ljung, chef med ansvar för Vattenfalls värmeproduktion, till NT.

Peter Lorin

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev