fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

AMF säljer i centrala Stockholm för 2,1 miljarder

Publicerad: 22 december 2021, 08:08

AMF säljer tre fastigheter till Folksamgruppen. Foto: Tina Landelius

AMF Fastigheter säljer tre fastigheter i centrala Stockholm till KPA Pension, en del av Folksamgruppen. Köpesumman landar på cirka 2,1 miljarder.

Ämnen i artikeln:

AMF FastigheterKPA PensionStockholm

Ajda Dzambic

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se


Affären omfattar kontorsfastigheterna Adonis 2, Adonis 16 och Moraset 24 som ligger i anslutning till Sveavägen i centrala Stockholm. Den totala uthyrningsbara ytan uppgår till drygt 14 000 kvadratmeter. De fyra största hyresgästerna utgörs av Academedia, Brottsförebyggande rådet, COOP och Comsol. 

– Vi är väldigt nöjda med försäljningen som ger ett positivt bidrag till våra pensionssparares avkastning, men också ett kapital för oss att investera i nya fastigheter och projekt. Det är få objekt som säljs i Stockholms innerstad idag, försäljningen är därför en viktig bekräftelse på att marknadsläget är gott och att det är en hög efterfråga på att köpa kontorsfastigheter i Stockholm, säger Fredrik Ronvall, chef för fastighetsinvesteringar på AMF Fastigheter, i bolagets pressmeddelande. 

Läs även: Mats Hederos sätter punkt – men utlovar mer 

Fastigheterna är samtliga certifierade med Miljöbyggnad Silver. KPA Pension tillträder fastigheterna den 1 mars 2022.

– Vi fortsätter vår lönsamma expansion av fastighetsportföljen och det känns bra att nu kunna förvärva dessa tre stabila förvaltningsfastigheter på vår kärnmarknad i Stockholm, säger Lars Johnsson, fastighetsdirektör i Folksamgruppen.

 

Fakta om fastigheterna

Adonis 16: Belägen i hörnet Sveavägen och Tegnérgatan, uppförd 1965, omfattar cirka 8000 kvadratmeter. 

 

Moraset 24: Ligger i hörnet Luntmakargatan och Adolf Fredriks Kyrkogata, uppförd 1985, omfattar cirka 4000 kvadratmeter. 

 

Adonis 2: Belägen på Sveavägen 64, uppförd 1981, omfattar cirka 2000 kvadratmeter. 

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev