Torsdag20.02.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Sök

Transaktioner

AMF köper halva Dombron

Publicerad: 31 Mars 2011, 22:00

AMF förvärvar hälften av Dombron Intressenter AB av Fjärde AP-fonden. AMF säljer samtidigt en bostadsportfölj i Västerås till Dombron för cirka 400 miljoner.


Ämnen i artikeln:

AMF FastigheterRikshem

AMF förvärvar hälften av Dombron Intressenter AB av Fjärde AP-fonden.  AMF säljer samtidigt en bostadsportfölj i Västerås till Dombron för cirka 400 miljoner.

Dombronkoncernen äger ett 80-tal fastigheter med över 8 000 lägenheter och studentbostäder i Uppsala, Stockholm, Göteborg och Halmstad. Marknadsvärdet uppgår till cirka sex miljarder kronor.

AMF säljer samtidigt en bostadsportfölj i Västerås till Dombron för cirka 400 miljoner kronor. Fastighetsportföljen i Västerås omfattar fem fastigheter med cirka 800 lägenheter.

– Vi är mycket glada över att bli ny delägare i Dombron och vi ser fram emot vårt samarbete med Fjärde AP-fonden, en aktör som delar vår syn på långsiktighet i investeringsverksamheten. Dombron är ett väl ansett bostadsföretag med ett intressant fastighetsbestånd i bra bostadsmarknader, säger Mats Hederos, VD AMF Fastigheter AB.

Tillträde sker den 30 april 2011.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande AMF

Ämnen i artikeln:

AMF FastigheterRikshem

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.