söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Amerikansk jätte går in i nya fastighetsbolaget

Publicerad: 6 juli 2021, 13:14

Den amerikanska investeraren Ares Management ska investera upp till två miljarder kronor i Gladsheim Fastigheter de kommande åren.

Ämnen i artikeln:

Gladsheim FastigheterDavid Dahlgren

Maria Nordlander

maria.nordlander@fastighetsnytt.se


Gladsheim Fastigheter, med vd David Dahlgren (tidigare bland annat vd på Amasten) i spetsen, startades 2019 och äger i dag cirka 1000 lägenheter med ett fastighetsvärde på runt miljarden. 

Nu har man tecknat ett investeringsavtal med den amerikanska investment managern Ares Management som innebär att de ska investera upp till två miljarder kronor i eget kapital i bolaget de kommande fyra åren. 

– Vi ser fram emot att samarbeta med Gladsheim Fastigheter i sin nästa tillväxtfas och att skapa en skalbar och diversifierad portfölj av hyresbostäder på den svenska marknaden, säger Eli Appelbaum, Managing Director för Alternative Credit Strategy inom Ares i ett pressmeddelande.

Läs även: Generationsskifte på gång i branschen

Målet är att med hjälp av investeringen öka förvärvstakten, med fokus på hyresbostäder. 

– Genom avtalet med Ares Management får vi dels en professionell partner med mycket gott renommé och gedigen kompetens, och möjlighet att ytterligare öka tillväxttakten, säger David Dahlgren och fortsätter: 

– Avtalet ger oss en finansiell handlingsfrihet och möjlighet fortsätta arbeta som ett långsiktigt värdeskapande bostadsbolag som bygger starka relationer till hyresgäster, intressegrupper, aktieägare och kreditgivare, vilket varit en ledande faktor i valet av just Ares Management som långsiktig partner. 

Gladsheim rådgavs av Catella, Setterwalls, Amblin och Unum Tax, medan CBRE, Vinge och Svalner har varit rådgivare till Ares.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev