Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Amastens budkommitté rekommenderar SBB:s budpliktsbud

Publicerad: 23 december 2021, 08:02

Foto: Delmaine Donson

Fastighetsbolaget Amastens oberoende budkommitté rekommenderar enhälligt aktieägarna i Amasten att acceptera det offentliga budpliktserbjudandet från SBB.


Ämnen i artikeln:

Amasten FastigheterSBB Fastigheter

Det framgår av ett pressmeddelande.

SBB erbjuder 13:30 kronor kontant per stamaktie i Amasten och 350 kronor kontant per preferensaktie. Budkommittén anser att dessa ersättningar är skäliga.

Budkommittén skriver att Amasten i dag har en attraktiv affärsmodell med bevisad potential för långsiktigt värdeskapande. Intresset är stort för fastigheter i allmänhet och för bostadsfastigheter i synnerhet, vilket skapar möjlighet för positiv värdeutveckling av Amastens fastighetsbestånd på kort och medellång sikt. Budkommitténs bedömning är dock att den förändrade ägarbilden i Amasten sannolikt påverkar bolagets möjligheter att genomföra nuvarande affärsplan.

Vidare pekar budkommittén på att Handelsbanken Capital Markets har lämnat ett värderingsutlåtande enligt vilket erbjudandet per dagens datum ur finansiell synvinkel är skäligt för Amastens aktieägare.

Nyhetsbyrån Direkt

redaktionen@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.