Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Amasten köper i Härnösand

Publicerad: 22 december 2015, 13:06

Amasten förvärvar City-fastigheters bostadsbestånd i Härnösand till ett underliggande fastighetsvärde om 140 miljoner kronor. Beståndet omfattar cirka 19 500 kvadratmeter.


Ämnen i artikeln:

Amasten FastigheterHärnösand

Amasten förvärvar City-fastigheters bostadsbestånd i Härnösand till ett underliggande fastighetsvärde om 140 miljoner kronor. Beståndet omfattar cirka 19 500 kvadratmeter och utgörs av sju fastigheter.

Cirka 82 procent utgöras av bostäder. Resten är butiker och blandade ytor.

Transaktionen är villkorad av slutligt kreditgodkännande. Tillträde beräknas kunna ske senast i mitten av första kvartalet.

– Det finns goda förutsättningar att förädla fastigheterna ytterligare med avseende på hyresnivåer och därmed fastighetsvärden. Genom förvärvet bibehåller vi även vårt fokus på att Amasten som helhet skall innehålla två tredjedelar bostäder”, säger David Dahlgren, vd på Amasten.

Betalning kommer att erläggas via lån, kontant betalning och en liten del i form av nyemitterade stamaktier i Amasten som emitteras till säljaren.

Redaktionen

Källa: Amasten

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.