Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Amasten köper bostadsportfölj i västra Sverige

Publicerad: 19 juli 2021, 08:27

Foto: Wara1982

Amasten förvärvar en portfölj om 31 fastigheter i västra Sverige. Affären baseras på ett underliggande fastighetsvärde om 784 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

Amasten FastigheterLidén GroupFastighetsmarknaden i Västsverige

Portföljen omfattar 602 hyreslägenheter om 40 000 kvadratmeter och 1600 kvadratmeter lokaler. Bostadsbeståndet är fördelat på 166 lägenheter i Ulricehamn, 139 lägenheter i Uddevalla, 273 lägenheter i Vänersborg och 24 lägenheter i Trollhättan. Säljare är Lidén Group AB. 

– Amasten som köpare känns helt rätt för vår del då de har en långsiktighet och ett stort kunnande av just fastighetsförvaltning, säger Magnus Lidén, vd på Lidén Group AB, i ett pressmeddelande.

Tillträde förväntas ske under september 2021. 

– Förvärvet följer Amastens tillväxtstrategi, att skapa effektiva förvaltningskluster med egen förvaltningspersonal, i attraktiva städer med välbelägna hus. Städer där vi kan medverka som samhällsbyggare och bygga Riki-hus, vår egen unika byggprodukt som levererar färdiga hyreshus på 12 månader, säger Mikael Rånes, VD på Amasten Fastighets AB, i bolagets pressmeddelande. 

Ajda Dzambic

Reporter

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.