Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Amasten förvärvar bostadsbestånd i Ronneby

Publicerad: 7 juli 2016, 09:16

Amasten Holding AB har tecknat avtal om förvärv av ett centralt beläget fastighetsbestånd i Ronneby. Säljare är Havsklippan Invest AB. Köpeskillingen uppgår till 186 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

Amasten FastigheterRonneby

Portföljen omfattar 19 889 kvadratmeter och utgörs av 13 centralt belägna bostadsfastigheter om 18 244 kvadratmeter, varav ett antal fastigheter har butiker i bottenplan. I portföljen ingår även en mindre kontors- och lättindustrifastighet om 1 645 kvadratmeter. Det sammanlagda hyresvärdet uppgår till 19,0 miljoner kronor per år. Hyresintäkterna utgörs till 72 procent av bostäder och 28 procent av lokaler.

– Vi förvärvar bostadsfastigheter i bästa läge och utökar vårt bestånd i Ronneby vilket också skapar grund för effektivare förvaltning. Med förvärvet omfattar Amasten bestånd i Blekinge drygt 900 bostäder säger David Dahlgren, VD Amasten.

Transaktionen är villkorad av slutligt kreditgodkännande och tillträdet är beräknat att ske i mitten av tredje kvartalet.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

Amasten FastigheterRonneby

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.