Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Transaktioner

Älvstranden säljer till Geely

Publicerad: 4 April 2018, 12:01

I juni signerade Zhejiang Geely Holding Group och Göteborgs Stad ett Letter of intent om etableringen av Geely Innovation Center Europe.

Foto: Geely.

Älvstranden Utveckling säljer en fastighet om drygt 26 000 kvadratmeter på Lindholmen till kinesiska Geely. Affären är en del i Geelys planer på ett nytt europeiskt innovationscenter.


Ämnen i artikeln:

Fastighetsmarknaden i VästsverigeÄlvstranden UtvecklingGeelyGöteborg

Det var i juni förra året som nyheten om Geelys satsning kom ut, och en avsiktsförklaring tecknades mellan kommunala Älvstranden Utveckling och fordonsutvecklaren Geely om försäljning av mark på Pumpgatan på Lindholmen tecknades. Under hösten har förhandlingar pågått, och affären är nu klar. Prislappen landar på 358 miljoner kronor.

Fastigheten är närmast granne med SVT-huset och i området finns sedan tidigare bland annat Chalmers, Lindholmen Science Park och forskningsinstitutet RISE.

– Det här är en viktig affär som vi kämpat länge med att få till, en viktig pusselbit när Lindholmen växer med nya företag, skolor och bostäder, säger Mattias Jonsson, styrelseordförande i Älvstranden Utveckling.

Innovationscentret kommer att byggas i etapper där den första delen påbörjas sommaren 2018. Samtidigt pågår ett större detaljplanearbete där stora delar av Geelys satsning ingår, men även en skola och ett nytt färjeläge.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.