Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Älvstranden säljer för 900 miljoner

Publicerad: 12 juni 2015, 06:38

Älvstranden Utveckling AB har tecknat avtal om försäljning av tre stora kontorsfastigheter om totalt cirka 35 000 kvadratmeter på Lindholmen. Köpare är Atrium Ljungberg som därmed gör sitt första förvärv i Göteborg.


Ämnen i artikeln:

Atrium LjungbergGöteborgÄlvstranden Utveckling

De förvärvade fastigheterna Lundbyvassen 4:7, Lundbyvassen 4:8 och Lundbyvassen 4:13 (även kallade Citadellet, Tornen och M2) är belägna på Lindholmen. Byggnaderna från varvstiden har sålts till ett marknadsvärde som uppgår till 897 miljoner kronor. Avtalet är villkorat med att Göteborgs kommunfullmäktige godkänner överlåtelsen. Tillträde sker preliminärt den 30 september 2015. Fastighetspaketet har sålts med hjälp av CBRE.

Genom affären säljer Älvstranden Utveckling AB närmare 10 procent av den uthyrningsbara byggnadsytan i sitt fastighetsinnehav.

– Transaktionen är första steget i en långsiktig avyttringsstrategi för delar av vårt bestånd. Det ligger helt i linje med bolagets nya ägardirektiv: att vi ska fokusera på framtidens stadsutvecklingsområden, säger Mattias Jonsson, som är styrelseordförande för Älvstranden Utveckling.

Atrium Ljungberg kommer att etablera en lokal organisation.

– Här vill vi, precis som på våra andra ställen, utveckla långsiktigt hållbara stadsmiljöer tillsammans med kommunen, hyresgäster och andra samarbetspartners. Förvärvet i Lindholmen är strategiskt viktigt för oss och nu har vi skapat en plattform för vidare expansion i Göteborg, kommenterar Ingalill Berglund, VD Atrium Ljungberg.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Älvstranden Utveckling

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.