torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Altura miljardsatsar på äldreboenden i tio kommuner

Publicerad: 25 januari 2022, 05:30

Dorotea Stellmach, Sverigechef Altura.

Altura köper 13 fastigheter från Stenvalvet i sitt största förvärv hittills. Det handlar om framför allt äldreboenden som och köpet utökar Alturas totala bestånd till över 11 miljarder kronor.

Ämnen i artikeln:

Altura FastigheterNREP

Björn Rundström

bjorn.rundstrom@fastighetsnytt.se


– Vi är väldigt glada över att ta över ägande och förvaltning av dessa fastigheter i för oss strategiska kommuner. Nu ska vi fortsätta bygga starka relationer med såväl hyresgästerna som kommunerna. Framöver vill vi fortsätta att hjälpa till att lösa samhällsutmaningar i Sverige och investera i fler äldreboenden, skolor, förskolor och andra samhällsviktiga funktioner, säger Dorotea Stellmach, Sverigechef Altura i ett pressmeddelande. 

Altura, en del av en Nordens största fastighetsinvesterare NREP och dess satsning inom samhällsfastigheter, köper ett bestånd av fastigheter av Fastighets AB Stenvalvet för 2,1 miljarder kronor. 

Totalt ingår närmare 500 lägenheter för äldre tvärs Mälardalen, Skåne och Dalarna. Bland hyresgästerna återfinns Vardaga, Attendo, Förenade Care, Silverlife och ett flertal kommuner.

Stenvalvet skrivar att det ”genom god portföljförvaltning har kommit fram till att fastigheterna ska avyttras”.

- Vår strategi om långsiktig stabil lönsamhet och klok tillväxt ligger fast och vi avser fortsatt att investera i förvaltnings- och projektfastigheter inom våra segment, säger Maria Lidström, vd på Stenvalvet.

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev