lördag1 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Almgrens köper anrik cityfastighet i Göteborg för 86 miljoner

Publicerad: 20 februari 2023, 14:16

Bild 1/2  Fastigheten Inom Vallgraven 19:2 ligger på både Drottninggatan och Korsgatan.

Almgrens Fastigheter köper en cityfastighet uppförd år 1814 om 1 288 kvadratmeter i Göteborg. Säljare är två privatpersoner. Affären görs till ett pris om 66 700 kronor per kvadratmeter

Ämnen i artikeln:

Göteborg

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


Den aktuella fastigheten heter Inom Vallgraven 19:2 och löper som ett "L" mellan Drottninggatan 27 och Korsgatan 10. Den har byggår 1814. Köpeskillingen landar på 86 miljoner kronor, enligt Värderingsdata.

Mike Kommersiella Fastigheter har agerat transaktionsrådgivare vid affären.

– Det känns kul att denna anrika fastighet i innerstaden hamnar hos en fastighetsägare som är känd för att vårda sina fastigheter. Almgrens fastigheter har vart en proffsig aktör genom hela affären, säger Mikael Nyberg transaktionsrådgivare i affären för Mike, i en kommentar.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Google Maps är blockerad under “Visa våra partners”.

Fastigheten sedd från Korsgatan. Här är Naturkompaniet hyresgäst.

Foto: Google maps

Enligt transaktionsrådgivaren är efterfrågan på kommersiella fastigheter i Göteborgsregionen fortsatt hög, man menar vidare att många investerare söker både uthyrda samt tomställda fastigheter.

– När chansen dök upp att addera denna fastighet till vårt bestånd tvekade vi inte, kommentarar Jerker Almgren på Almgrens Fastigheter.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev