Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

ALM säljer i Uppsala för 447 miljoner

Publicerad: 22 juni 2017, 06:56

Uppsala Domkyrka.

Foto: Wikimedia /Cyberjunkie

ALM Equity säljer en fastighet med 141 lägenheter i Uppsala, tillsammans med en byggrätt för bostäder. Fastigheten säljs till Brf Njord genom ombildning, för 447 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

ALM EquityUppsala

Resultatet av försäljningen är 194 miljoner kronor varav ALM Equitys andel är 50 miljoner kronor. I samband med försäljningen köps ombildade lägenheter för 127 Mkr vilka i nästa steg kommer att säljas till marknadspris.

– När vi förvärvade fastigheten 2010, såg vi en bostads- och galleriafastighet med en stor potential. Sedan förvärvet har vi arbetat med att utveckla Kvarnengallerian till att bli en attraktiv servicegalleria med ICA, Systembolaget och restauranger såsom Phil’s Burger. Till bostäderna har vi tillskapat bostadsbyggrätter ovanpå befintliga bostäder. När vi blev kontaktade av bostadsrättsföreningen med ett önskemål om ombildning fick vi tänka om. Vi är glada att ha medverkat till att ombildningen genomförts på ett framgångsrikt sätt för alla parter, säger Joakim Alm, vd ALM Equity.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

ALM EquityUppsala

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.