Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

ALM säljer andel i Bromma-projekt

Publicerad: 10 april 2018, 03:48

Modell över planerna. Bild: Stockholms stad.

ALM Equity säljer sin andel i detaljplaneprojektet Archimedes i Ulvsunda, Bromma till investerare, till ett underliggande fastighetsvärde på 477 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

BrommaALM EquityUlvsundaCastellum

Projektet består av tre befintliga byggnader, delvis från början av 1900-talet, men även obebyggd mark. Sedan 2013 har ALM Equity drivit en detaljplan för området tillsammans med Stockholms stad, främst för att omfatta bostäder. Den nya detaljplanen, där Stockholms stad ställer sig positiva till drygt 38 000 ljus BTA bostadsbebyggelse, väntas antas till sommaren.

Enligt förslaget kan det bli upp till 835 nya lägenheter i olika projekt i form av bostadsrätter och en del hyresrätter i området.

Fastigheten tillträddes den 5 mars 2018 i enlighet med köpeavtal tecknat 2013 med Castellum. Köpeskillingen inklusive tilläggsköpeskillingar är beräknad till 285 Mkr. Försäljningen beräknas ge en positiv resultateffekt på cirka 120 Mkr när planen vinner laga kraft.

– Vi värdesätter att få in starka investerare. Läget nära Mariehäll och Sundbyberg, tvärbanan och Bromma flygplats är utmärkt för bostäder och kommersiellt innehåll och området har stor potential för framtiden, säger Joakim Alm, vd på ALM Equity.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.