Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

ALM Equity förvärvar i Nacka

Publicerad: 2 januari 2017, 10:23

ALM Equity har tecknat avtal med HSB Stockholm angående förvärv och utveckling av bostadsbyggrätter om cirka 7 280 kvadratmeter vid Telegrafberget, Nacka kommun.


Ämnen i artikeln:

ALM EquityKistaNacka

ALM Equity har tecknat avtal med HSB Stockholm angående förvärv och utveckling av bostadsbyggrätter om cirka 7 280 kvadratmeter vid Telegrafberget, Nacka kommun.

Förvärvet om 137,7 miljoner finansieras via delägare. Fastigheterna är en del av ett större exploateringsområde av främst bostäder men också kommersiella lokaler som ska utvecklas av HSB. Sammantaget ska det byggas cirka 300 bostäder och 3 000 kvadratmeter kommersiell yta i området.

Säljer del av Kistaprojekt
ALM Equity har även sålt 60 procent av detaljplaneprojektet Kista Square Garden till investerare. Projektet består av tomträtten Skaholt 1 i Kista vid Jan Stenbecks torg och Kista Galleria och har en uthyrbar area om 41 500 kvadratmeter. Ambitionen med projektet är att konvertera kontorsfastigheten till bostäder, hotell och handel med planerad byggstart under slutet av 2017.

– Vi värdesätter att få in starka investerare i projektet och ser fram emot en fortsatt utveckling av denna märkesbyggnad. Läget vid Kista Galleria är utmärkt för bostäder och kommersiellt innehåll och Kista har stor potentiell för framtiden, säger Joakim Alm, vd ALM Equity AB

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

ALM EquityKistaNacka

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.