måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Allmännytta säljer 540 lägenheter för 118 miljoner

Publicerad: 20 februari 2023, 11:44

Lessebo centralort.

Foto: Johan Nilsson/TT

Lindström Property har förvärvat 60 procent av allmännyttiga Lessebohus bestånd för 118 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

Svepet

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Fastighetsaffären, som kräver ett godkännande från Lessebohus styrelse och kommunstyrelsen i Lessebo, omfattar 540 lägenheter fördelat på 22 fastigheter. Detta motsvarar 59 procent av det allmännyttiga bolagets totala bestånd. Lessebohus beräknas få en reavinst på 23 miljoner kronor från affären.

Om affären får grönt ljus i ovan nämnda instanser kan Lindström Property tillträda fastigheterna den 2 maj.

I ett pressmeddelande skriver Lessebo kommun att bakgrunden till affären är att Lessebohus dras med stora underhålls- och investeringsbehov samtidigt som ekonomin inte tillåter att bolaget åtgärdar detta med egna medel. Av det skälet skrev man in en försäljning av fastigheter i Lessebohus fastighetsstrategi och i september förra året bjöds de 22 fastigheterna ut till försäljning.

Läs mer: Lilla Lessebo tror på fastighetsprofilen – som själv ser hårt arbete framför sig

- Den affär som nu Lessebohus styrelse och sen kommunstyrelsen kommer ta ställning till är enligt tidigare beslut på 540 lägenheter. Affären kommer ge Lessebohus möjligheter att långsiktigt kunna upprätthålla en god service och bra kvalitet på de bostäder som vi har kvar, säger Lessebohus styrelseordförande Gunilla Arvidsson, i en kommentar.

Köparen Lindström Property grundades 1984 i Karlshamn och företaget är baserat i Skåne och Blekinge. Fastighetsbolaget äger runt 130 000 kvadratmeter varav cirka 70 procent är bostäder och bolagets årliga omsättning är cirka 200 miljoner kronor.

Läs också: Experten: Därför kan det bli vanligare att allmännyttan bygger bostadsrätter

– Jag ser fram emot att lära känna kunderna på dessa för oss nya orter. När affären är avslutad planerar vi att bjuda in hyresgäster och Hyresgästföreningen till information, säger Stefan Lindström som företräder bolaget.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev