Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Alecta säljer sitt icke-svenska bestånd

Publicerad: 12 april 2016, 07:04

London.

Foto: Wikipedia/David Holt.

Alecta har anlitat JLL Global Capital Markets för att sälja en portfölj omfattande 48 fastigheter inom olika segment i USA och Storbritannien.


Ämnen i artikeln:

AlectaJLL

Alecta har anlitat JLL Global Capital Markets för att sälja en portfölj omfattande 48 fastigheter inom olika segment i USA och Storbritannien. Portföljen består av kontor, handel, bostäder och industri och ett pressmeddelande från JLL beskrivs den som högklassig och i vissa fall som best-in-class.

Enligt information på Alectas hemsida äger man 30 fastigheter i Storbritannien omfattande en uthyrningsbara yta om drygt 148 500 kvadratmeter och i USA äger man 27 fastigheter vars uthyrningsbara yta uppgår till över 318 000 kvadratmeter. Fastighetsnytts sammanställning av institutionernas fastighetsinnehav, som publicerades i Fastighetsnytt 4/2015, visar att Alectas fastighetstillgångar i slutet av 2014 värderades till 50 miljarder kronor. Hälften av beståndet (sett till värde) var beläget i Sverige och resten i USA (29 procent) och Storbritannien (21 procent). Portföljen i Storbritannien består till 100 procent av kommersiella ytor medan man i USA har ett mer blandat bestånd.

Texten uppdateras…

Förteckning över Alectas innehav hittar du här

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

AlectaJLL

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.