Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Alecta säljer i UK för 3,8 miljarder

Publicerad: 14 oktober 2016, 13:35

Foto: Adrian Pingstone/Wikimedia.

Alecta har sålt sitt brittiska fastighetsbestånd till amerikanska bankjätten Goldman Sachs affärsbanksverksamhet. Affären sker till fastighetsvärdet 350 miljoner pund.


Ämnen i artikeln:

AlectaGoldman Sachs

Alecta har sålt sitt brittiska fastighetsbestånd till amerikanska bankjätten Goldman Sachs affärsbanksverksamhet. Affären sker till fastighetsvärdet 350 miljoner pund, motsvarande närmare 3,9 miljarder kronor. Det rapporterar brittiska affärstidningen Financial Times som citerar källor.

Affären anses utgöra ett riktmärke för vilket skick den brittiska marknaden är efter Brexit-omröstningen och även om Alecta inte fick de 380 miljoner pund man initialt ville ha för portföljen så menar en mäklare FT har pratat med att prisnivån på den brittiska marknaden är relativt stabil efter folkomröstningen i juni.

– Det verkar inte vara billigt, lär mäklaren ha sagt.

Yielden i affären sägs vara 6,1 procent.

Goldman var intresserat av att även köpa Alectas amerikanska bestånd men enligt nyhetsbyrån Bloomberg kom man till slut inte överens om köpesskillingen och som Fastighetsnytt tidigare har rapporterat blev det världens största fastighetsinvesterare, Blackstone, som köpte Alectas bestånd i USA.

JLL har varit rådgivare till Alecta. Portföljen består av 26 industri-, handels- och kontorsfastigheter.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

AlectaGoldman Sachs

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.