Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Alecta Fastigheter förvärvar samhällsfastighet i Solna

Publicerad: 22 december 2020, 13:49

Foto: Alecta

Alecta Fastigheter köper fastigheten Kasernen 8 som ligger i direkt anslutning till Hagaparken i Solna. Det underliggande fastighetsvärdet i transaktionen uppgår till 714 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

Alecta

Den förvärvade fastigheten på cirka 7 100 kvadratmeter är fullt uthyrd till vårdaktören Aleris på ett långt hyresavtal. Enligt Alecta bedriver Aleris högkvalitativ vård i fastigheten, som huserar ett av Sveriges modernaste rehabiliteringscenter för ryggmärgsskadade-, stroke-, MS- och ortoped/kirurgpatienter.

”Vi är fantastiskt glada över att få möjligheten att förvärva den här unika fastigheten. Verksamheten som utövas på platsen har ett så viktigt syfte då människor ges möjlighet till rehabilitering i en fantastisk miljö. Förvärvet ligger i linje med vår strategi och inriktning, både vad gäller fastighetsslag och läge”, säger Johanna Boltzius, Transaktionschef Alecta Fastigheter.

Säljare är Praktikertjänst Fastigheter AB och fastigheten beräknas tillträdas tidigast 1 februari 2021, den exakta tidpunkten är beroende av pågående fastighetsbildning.

 

Oskar von Bahr

Reporter

oskar.vonbahr@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Alecta

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News