torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Alaska säljer i Sisjön

Publicerad: 23 november 2018, 12:01

Bauhaus Sisjön. Foto: Panreal.

Bygg-Göta förvärvar Bauhausfastigheten i Sisjön, Göteborg. Säljare är Alaska Fastigheter.

Ämnen i artikeln:

SisjönAlaska FastigheterBygg-GötaPanreal

Bygg-Göta Fastigheter, som i augusti förvärvade ÅF-Huset i Göteborg för cirka 650 miljoner kronor gör nu ytterligare ett förvärv med köp av den nybyggda Bauhausfastigheten i Sisjön, södra Göteborg.

Byggnaden omfattar cirka 17 000 kvadratmeter och är fullt uthyrd till Bauhaus på ett långt hyresavtal och invigdes i slutet av september 2016. Fastigheten har beteckningen Högsbo 37:2 och är belägen i Sisjöns handelsområde.

Överlåtelsen av fastigheten sker genom förvärv av det fastighetsägande bolaget och Bygg-Göta tillträder aktierna den 29 november 2018.

Panreal har agerat säljarens rådgivare.

– Försäljningen av Bauhaus är ett led i den process vi befinner oss i, där vi nu ska fokusera på att skapa bästa möjliga förutsättningar för att kunna driva den betydande utveckling Sisjön står inför. Det känns samtidigt väldigt roligt att Bygg- Göta, som en lokal och långsiktig ägare, väljer att gå in i Sisjön, säger Lars-Åke Alexandersson, delägare Alaska Fastigheter, i ett pressmeddelande.

Tidigare i november sålde Alaska Fastigheter elva fastigheter med en total uthyrbar area om 38 000 kvadratmeter i Sisjön till Regio.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev