Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

AL säljer Kista Front för 800 miljoner

Publicerad: 17 juni 2021, 13:42

Kista Front byter ägare

Foto: Mattias Hamrén

Atrium Ljungberg säljer tomträtterna Kolding 3 och 4, även kallade Kista Front, i Kista i norra Stockholm. Köpare är Technopolis.


Ämnen i artikeln:

Atrium LjungbergKista

Affären sker till ett underliggande fastighetsvärde om 805 miljoner kronor. Fastigheterna omfattar totalt 44 000 kvadratmeter och består huvudsakligen av kontor. 

– Vi säljer Kista Front eftersom vår bedömning är att vi inte, inom överskådlig tid, kan utveckla fastigheterna på ett sätt som stöder vår vision och stadsutvecklingsstrategi. Marknadsläget är gynnsamt och försäljningen ger oss möjlighet att i stället fokusera på våra stora stadsutvecklingsprojekt, säger Annica Ånäs, vd på Atrium Ljungberg, i bolagets pressmeddelande.

Kista Front är belägen i stadsdelen Ärvinge i Kista. Säljaren frånträder den 1 juli 2021. 

– Vi har letat efter ett lämpligt campus i Stockholm under lång tid och vi är mycket glada över att etablera vår närvaro i Kista. Vi ser fram emot att erbjuda Technopolis-konceptet till potentiella kunder i Stockholmsregionen, säger Sebastian Koldéus, Chief Strategy Officer på Technopolis, i bolagets pressmeddelande.

Parallellt med affären säljer Technopolis sitt campus i S:t Petersburg i Ryssland till Corporation Sterkh.

Ajda Dzambic

Reporter

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Atrium LjungbergKista

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.