Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

AL miljardköper i Slakthusområdet

Publicerad: 4 november 2021, 07:39

Foto: Martin Kelam

Atrium Ljungberg förvärvar Palmfelt Center i Slakthusområdet i Stockholm. Köpet sker till ett underliggande fastighetsvärde om drygt 1,5 miljarder kronor.


Ämnen i artikeln:

Atrium LjungbergSlakthusområdet

Affären avser tomträtten Palmfelt Center, Kylhuset 28, i Slakthusområdet i Stockholm. Tomträtten omfattar drygt 30 500 kvadratmeter uthyrningsbar yta. Köpeskillingen fastställs preliminärt till 1 560 miljoner kronor, men en uppdaterad marknadsvärdering sker vid årsskiftet. Säljare är St Eriks Markutveckling. 

Palmfelt Center byggdes i slutet av 1980-talet för Bankgirot och rymmer idag cirka 26 000 kvadratmeter kontor och 5000 kvadratmeter för datahallar och lager. Nuvarande hyresgäster är bland andra Försäkringskassan, Bostadsförmedlingen och Stockholms stads Parkering. Byggnaden är belägen i norra delen av Slakthusområdet, i direkt anslutning till den nya tunnelbaneuppgången som byggs genom området. 

Läs även: LISTA: Elva nytänkande samhällsfastigheter som byggs just nu

– Palmfelt Center har ett starkt diftnetto och ett attraktivt läge i anslutning till våra befintliga fastigheter och projekt i Slakthusområdet och utgör ett utmärkt komplement till vår satsning i ett av Stockholms bästa kontorslägen, säger Annica Ånäs, vd på Atrium Ljungberg, i bolagets pressmeddelande.

Atrium Ljungberg tecknade under 2018 en avsiktsförklaring med Stockholms stad om att både köpa befintliga fastigheter och teckna avtal om markanvisningar i Slakthusområdet. Förvärvet av Palmfelt Center är en del av överenskommelsen. Tillträde väntas ske under andra kvartalet 2022. 

Ajda Dzambic

Reporter

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.