lördag1 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Akelius vd Ralf Spann går in i Castellums valberedning

Publicerad: 11 oktober 2022, 06:45

Rolf Spann går in i Akelius valberedning.

Akelius Residential Propertys vd Ralf Spann går in i Castellums valberedning efter förra veckans miljardaffär. Det framkommer i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

SvepetCastellumRoger AkeliusAkelius Fastigheter

”Med anledning av Akelius Residential Property AB:s förvärv av aktier motsvarande 11,57 procent av kapitalet har bolagets ägarkrets förändrats. Mot bakgrund av detta har Patrik Essehorn, utsedd av Corem Property Group, ställt sin plats i valberedningen till förfogande för större aktieägare”, skriver fastighetsbolaget i ett pressmeddelande.

Det var under förra veckan som det blev känt att Rutger Arnhult säljer 40 miljoner aktier i Castellum till Akelius. Bakgrunden till försäljningen, som ger M2 Asset Management ett kontant tillskott om 4,6 miljarder kronor, uppgavs vara sjunkande börskurser på bolagets innehav. 

– Att sälja Castellum var det enda alternativet som stod till buds för att uppnå det kapital krävs för att säkerställa M2:s förmåga att fullfölja sina finansiella framtida åtaganden, säger han till Di och tillägger att försäljning bedöms säkerställa bolagets förmåga att fullfölja samtliga framtida finansiella åtaganden, sade Rutger Arnhult till Dagens Industri. 

Roger Akelius sa så här i en intervju med Fastighetsnytt om varför de valde just Castellum:

– Akelius är fortfarande rätt stora i London och Paris. Sverige är nostalgi och Castellum är ett seriöst, välskött bolag. Jag vet att dess årsredovisning är ärlig.

Läs hela intervjun här: Roger Akelius efter aktieklippet: ”Om nån vill sälja skog för 10 miljarder – ring mig” 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev