Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Akelius säljer sitt teknikbolag för 78 miljoner

Publicerad: 29 juli 2022, 07:44

Ralf Spann, vd Akelius.

Foto: Getty Images, Akelius

”Vi kommer fortsätta att använda skräddarsydda applikationer, som har en väsentlig roll i Akelius uppdrag att förse better living till hyresgäster”, kommenterar bolagets vd Ralf Spann.


Ämnen i artikeln:

Akelius Fastigheter

Akelius Residential Property säljer Akelius Technology, inklusive Akelius Technology Department, till Cypernbaserade Akelius Apartments LTD, för att i stället stärka sitt fokus på bostadsfastigheter.

– Vi kommer fortsätta att använda skräddarsydda applikationer. En av de mest väsentliga applikationerna framåt är Tenant Administration Application, som har en väsentlig roll i Akelius uppdrag att förse better living till hyresgäster, kommenterar bolagets vd Ralf Spann.

Läs även: Akelius vd: ”New York, Boston och Paris har särskilt bra utveckling”

Värderingen av Akelius Technology baserades på en kassaflödesanalys och köpeskillingen för aktier och aktieägarlån uppgår till 7,5 miljoner euro, motsvarande närmare 78 miljoner kronor. 

Akelius Residential Property kommer fortsätta att köpa tjänster av Akelius Technology. Båda bolagen kontrolleras av Akelius Foundation, en välgörenhetsstiftelse registrerad på Bahamas.

 

 

Teresa Ahola

Reporter

teresa.ahola@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Akelius Fastigheter

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.