Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Akelius säljer för 1,9 miljarder till Rikshem

Publicerad: 20 november 2015, 09:04

Ilija Batljan, före detta vice vd på Rikshem.

Foto: Rikshem.

Som Fastighetsnytt tidigare rapporterat säljer Akelius 1 700 lägenheter i norr. Köpare är Rikshem och priset uppgår till 1 878 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

Akelius FastigheterRikshem

Som Fastighetsnytt tidigare rapporterat säljer Akelius 1 700 lägenheter i norr. De har nu tecknat avtal om försäljning av 47 bostadsfastigheter om totalt 120 000 kvadratmeter, i Östersund, Umeå och Haparanda. Köpare är Rikshem och priset uppgår till 1 878 miljoner kronor.

I köpet ingår 968 lägenheter i Östersund, 574 i Umeå och 151 i Haparanda. Tidigare i år köpte Rikshem en stor andel av det kommunala bostadsbolaget Lulebos bestånd i Luleå, på cirka 1 600 lägenheter.

– Vi tror starkt på utvecklingen i Norrland och det är med glädje vi nu gör vår andra stora affär i de norra delarna av Sverige på mindre än ett halvår. De städer Rikshem nu går in i är intressanta ur tillväxtperspektiv och vi ser fram emot att vara med och utveckla dem, säger Jan-Erik Höjvall, vd Rikshem.

Anledningen till försäljningen för Akelius, uppges vara att deras affärsinriktning har ändrats.

– När vi gick in i Norrland så var vi ett helsvenskt bolag som bara ägde bostäder i Sverige på ett antal orter. Sedan dess har vi utvecklats och köpt fastigheter i andra länder, som USA, Tyskland, England, Frankrike och Kanada. Nu vill vi satsa på större orter som Stockholm, Göteborg, Malmö, Berlin, Paris, London, New York och Toronto, för att nämna några, sa Lars Lindfors till Västerbottenskuriren i början av oktober.

Frånträde beräknas ske i februari 2016.

Redaktionen

Källa: Akelius, Västerbottenkuriren

Ämnen i artikeln:

Akelius FastigheterRikshem

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.