Fredag27.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Transaktioner

Akelius lånar 150 miljoner euro via hybridlån

Publicerad: 16 Juni 2014, 05:06

Akelius har refinansierat icke säkerställda skulder om 150 miljoner euro med hjälp av ett så kallat hybridlån. Hybridlån är i regel eviga lån, det vill säga att de amorteras aldrig av eller återbetalas utan löper i en ospecificerad tid till en överenskommen ränta.


Ämnen i artikeln:

Akelius Fastigheter

Akelius har refinansierat icke säkerställda skulder om 150 miljoner euro med hjälp av ett så kallat hybridlån. Hybridlån är i regel eviga lån, det vill säga att de amorteras aldrig av eller återbetalas utan löper i en ospecificerad tid till en överenskommen ränta. De definieras därför oftast som eget kapital vilket är fallet hos Akelius där det nya lånet efterställs bolagets noterade obligationer. Någon ränta framgår inte av Akelius pressmeddelande.

Lånet tas upp av Akelius tyska dotterbolag Akelius GmbH och transaktionen har godkänts av Nordic Trustee & Agency, agenten under Akelius obligationslån.

I en kommentar skriver Pål Ahlsén, vd för Akelius, att långsiktigt riskkapital stärker bolaget ytterligare och att man bedömer att det ger lägre upplåningskostnader framöver.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Akelius Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.