Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Akelius gör sin första affär i Quebec i Kanada – köper för 250 miljoner

Publicerad: 20 oktober 2022, 13:52

Rolf Spann, vd Akelius. Bolaget köper 216 lägenheter i Quebec in Kanada.

Akelius gör sitt första köp i Quebec i Kanada. Priset är 23 miljoner euro, motsvarande 252 miljoner kronor. Fastigheten inkluderar 216 lägenheter, informationen uppger Akelius i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

SvepetAkelius Fastigheter

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


Fastigheten är byggd 1968 och den genomsnittliga lägenhetsstorleken är 71 kvadratmeter, eller som Akelius skriver i pressmeddelandet: "tillräckligt stort för hemmakontor".

Fastigheten, som ligger åtta kilometer utanför centrala Quebec, erbjuder enligt Akelius även gröna ytor, en swimmingpool och direkt tillgång till kollektivtrafik.

Avståndet mellan Quebec och Montreal är 250 kilometer.

Bostadshyresmarknaden i Quebec City är reglerad, likt Montreal, skriver Akelius vidare i pressmeddelandet. Den initiala hyran är satt till marknadshyra, hyreshöjningar är begränsade till vissa procentsatser.

Äger 8 838 lägenheter i Kanada efter affären

Kanada
• 216 Quebec.
• 120 Ottawa.
• 4 219 Montreal.
• 4 283 Toronto.
Totalt handlar det om 560 000 kvadratmeter

USA
I USA äger Akelius 6 923 lägenheter och 500 000 kvadratmeter.

Mätt i värde finns 8 procent av Akelius totala portfölj i Nordamerika.

Ekonomin i Quebec City är diversifierad – med sektorer från sjukvård till partihandel och finans. Den största arbetsgivaren är de provinsiella myndighetsfunktionerna då Quebec City är huvudstaden i provinsen.

Enligt Akelius är Quebec City har bland den lägsta kriminaliteten i Nordamerika, vilket gör staden till den av de säkraste platserna att bo på.

Ralf Spann, Akelius vd:
– Det gläder mig att kunna presentera Akelius första köp I Quebec City, en stad med stadig och långsiktig befolkningstillväxt. Befolkningen beräknas växa med nio procent under de kommande tio åren och är den näst folkrikaste staden i provinsen, efter Montreal. Det är det äldsta fransktalande samhället i Nordamerika. Quebec Citys äldsta del upptogs på UNESCOs världsarvslista 1985. Det är en sann stad med själ, den typ av stad som Akelius riktar in sig på. Vi kommer köpa fler fastigheter i Quebec City.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev