måndag5 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Akelius bestånd i Västsverige till salu

Publicerad: 15 mars 2016, 09:53

Foto: Sverrir Thór

Akelius har lagt hela sitt fastighetsbestånd i Västsverige ut till försäljning. Det handlar om 4302 lägenheter i större städer som Göteborg, Borås, Skövde och Trollhättan samt Lysekil och även Karlstad. Leimdörfer har fått säljuppdraget.

Ämnen i artikeln:

Akelius FastigheterLeimdörferSkövdeGöteborgBorås

Akelius har lagt hela sitt fastighetsbestånd i Västsverige ut till försäljning. Det handlar om 4302 lägenheter i större städer som Göteborg, Borås, Skövde och Trollhättan samt Lysekil och även Karlstad. Det rapporterar Borås Tidning och citerar Lars Lindfors, chef för Akelius i Sverige.

Den senaste tiden har Akelius avyttrat sina innehav på olika håll i Sverige samtidigt som man i allt större utsträckning köper fastigher i Tyskland och på andra sidan Atlanten. Enligt Lars Lindfors kommer man dock inte helt att lämna Sverige utan fokuserar på storstadsregionerna, Stockholm och Malmö, samt rena storstadsområden i de länder man är verksam i. I städer som Lund och Helsingborg kommer man inte att avyttra sina fastigheter.

Lars Lindfors. Foto: Akelius

Lars Lindfors. Foto: Akelius

Det är Leimdörfer som fått säljuppdraget och för Borås Tidning uppger Lars Lindfors att man beräknar att processen kan ta hela våren.

”Det är ett stort fastighetspaket som är ute till försäljning så det kommer att ta tid. Det är mycket som ska gås igenom, många fastighetsbesiktningar som ska genomföras innan det är klart”, säger han till tidningen.

Förhoppningen är att större, kapitalstarkt svenskt fastighetsbolag köper fastigheterna och tar över Akelius personal på de aktuella orterna.

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev