lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Akademiska Hus säljer till SLU i Uppsala

Publicerad: 20 februari 2019, 12:05

Bild: Akademiska Hus

Akademiska Hus säljer nu en del av VHC, Veterinärmedicinskt och husdjursvetenskapligt centrum, på Campus Ultuna i Uppsala. Köpare är SLU och affären uppgår till 355 miljoner kronor.

Ämnen i artikeln:

Akademiska HusSLU

Byggnaden för Veterinärmedicinskt och husdjursvetenskapligt centrum omfattar totalt 53 000 kvadratmeter och rymmer utbildnings- och forskningslokaler samt Sveriges enda universitetsdjursjukhus med tillhörande stallar.  Försäljningen avser stallarna som utgör runt 10 000 kvadratmeter av VHCs totala yta. Fastigheten uppfördes av Akademiska Hus åt SLU.

– Vi är glada över att ha kommit överens med SLU om överlåtelse av en specialiserad del av VHC med djurhållning där SLU blir en bra, långsiktig ägare. Akademiska Hus kan därmed sätta ännu starkare fokus på att fortsätta utveckla övriga delar av Campus Ultuna och Green Innovation Park, säger Peter Bohman, marknadsområdesdirektör på Akademiska Hus.

– Vi är mycket glada över att vårt goda samarbete med Akademiska Hus har gjort det möjligt för oss att genomföra denna affär. Många av de fastigheter som SLU behöver för sin forskning och utbildning är specialiserade både till sin karaktär och till sin geografiska belägenhet. För att på bästa möjliga sätt tillgodose dessa behov äger och förvaltar SLU vissa egna fastigheter, säger Karin Holmgren, rektor vid SLU.

SLU tillträder den 1 mars.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev