Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Acturum miljardsäljer i Södertälje

Publicerad: 21 december 2018, 08:44

Pyramiden 19, Södertälje. Bild: Offentliga Hus

Acturum, som är samägt av FAM, Wallenbergsstiftelserna och Peab, har avyttrat två fastigheter i Södertälje. Den sammanlagda köpeskillingen uppgår till runt 1 miljard kronor. Köpare är Fastator och Offentliga Hus.


Ämnen i artikeln:

FastatorSödertäljeOffentliga Hus

Acturum, som är samägt av FAM, Wallenbergsstiftelserna och Peab, har avyttrat två fastigheter i Södertälje. Den sammanlagda köpeskillingen uppgår till runt 1 miljard kronor.

Fastator köper fastigheten Pyramiden 19 till en preliminär köpesumma på 300 miljoner kronor. Fastigheten omfattar totalt 49000 kvadratmeter kontors- och forskningslokaler och cirka 74000 kvadratmeter mark med möjligheter till ny bebyggelse. Fastigheten är uthyrd till 43% med Scania som största hyresgäst. Köparen tillträder den 20 juni.

– Med den här affären i Södertälje hamnar vi mitt i en av Sveriges mest spännande och expansiva stadsdelar. Vi delar Södertäljes framtidstro och det känns mycket bra att både vara en del av den och kunna bidra genom fokus på uthyrning och utveckling, säger Joachim Kuylenstierna, vd på Fastator.

Offentliga Hus köper fastigheten Pyramiden 20 till ett underliggande fastighetsvärde om 715 miljoner kronor. Fastigheten har en uthyrningsbar area på 32000 kvadrameter och är i nuläget fullt uthyrd. Största hyresgäster är KTH och Södertälje kommun. Köparen tillträder under våren 2019.

– Det är väldigt hedrande att få ta över stafettpinnen och förvalta denna fantastiska fastighet i nyskick mitt i det växande forskarklustret i Södertäljes expansiva Norra Stadskärnan, säger Lars Holm, vd på Offentliga Hus.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.