Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

ABG köprekommenderar JM:s aktie

Publicerad: 13 oktober 2017, 12:14

Johan Skoglund CEO of JM. Photo: JM.

Aktiemarknaden har prisat in det negativa sentimentet på bostadsmarknaden i värderingen av JM:s aktie men enligt fondkommissionären ABG Sundal Colliers analytiker är utsikterna för aktien ljusare än vad marknaden menar.


Ämnen i artikeln:

ABG Sundal CollierJMAktieservice

Aktiemarknaden har prisat in det negativa sentimentet på bostadsmarknaden i värderingen av JM:s aktie men enligt fondkommissionären ABG Sundal Colliers analytiker är utsikterna för aktien ljusare än vad marknaden menar. I en ny analys höjer ABG aktien från behåll till köp men sänker dock riktkursen från 300 kronor till 280 kronor. På torsdagen stängde JM-aktien på 222,4 kronor enligt Fastighetsnytt Aktieservice.

”Vi tror att den rekordhöga värdeförändringen på byggrättsportföljen under 2016 minskar risken för ett större marginalfall under nästkommande tre till fyra år,” skriver ABG i sin analys enligt Nyhetsbyrån Direkt och beskriver oron för ett prisfall på bostadsmarknaden som överdriven.

Sverrir Thór

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.