Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Aberdeen säljer handels- och köpcentrumportfölj

Publicerad: 16 september 2016, 04:50

Aberdeen Asset Management säljer för Aberdeen Fastighetsfond Sveriges räkning en portfölj av handelsfastigheter. Köpeskillingen uppgår till ca 900 miljoner kronor och säljare är Tristan Capital Partners.


Ämnen i artikeln:

Tristan Capital PartnersAberdeen Standard InvestmentsCushman & WakefieldMAQS Advokatbyrå

Portföljen består av Ekerö Centrum, Salem Centrum, Viksjö Centrum, Rondellen Centrum i Upplands Väsby samt Storsjö Torgs handelsplats i Östersund.

Den totala uthyrningsbara arean uppgår till ca 60 000 kvadratmeter varav cirka 75 procent utgörs av handelsytor.  Köpare är en fond förvaltad av Tristan Capital Partners LLP. Köpeskillingen uppgår till cirka 900 miljoner kronor.

– Jag är glad att vi kunnat genomföra Fondens strategi att förädla dessa fastigheter och att utnyttja det positiva marknadsläget för avyttringen. Handelsfastigheter i kommunala centrum kommer alltid att vara attraktiva oavsett hur handeln utvecklas. Vårt bidrag till dessa centrum har varit att stärka utbudet och profilera centrumen som den mest naturliga platsen för vardagshandel. Vi har under det senaste året fortsatt att investera i handelsfastigheter, såväl i kommunala centrum som i externa handelsplatser. Vi ser goda förutsättningar för att fortsätta med det trots det rådande marknadsläget med höga prisförväntningar, säger Magnus Kenning, transaktionschef i Sverige, i ett pressmeddelande.

Cushman & Wakefield och MAQS har varit Aberdeens rådgivare i denna transaktion.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.