Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Aberdeen förvärvar 14 fastigheter

Publicerad: 3 december 2013, 14:51

Aberdeens bostadsfond har förvärvat en större bostadsportfölj i Öresundsregionen av Akelius. Portföljen omfattar totalt 14 fastigheter belägna i Malmö, Lund, Kävlinge och Helsingborg.


Ämnen i artikeln:

Aberdeen Standard InvestmentsAkelius FastigheterCatellaMannheimer SwartlingÖresund

Aberdeens bostadsfond, Aberdeen Residential Sweden AB, har förvärvat en större bostadsportfölj i Öresundsregionen från Akelius. Totalt ingår nästan 800 lägenheter och cirka 6 600 kvadratmeter lokalyta i portföljen som dels omfattar några större, relativt nybyggda fastigheter i Lund och Malmö, dels ett antal mindre fastigheter i centrala Helsingborg och Kävlinge. Portföljen innehåller också en andel studentlägenheter.

Aberdeens bostadsfond har nu genomfört förvärv för över 1,5 miljarder kronor och fastighetsbeståndet är för närvarande koncentrerat till Stockholms- och Öresundsregionen.

Köparen har haft Lindahl som juridisk rådgivare och Catella agerade mäklare. Akelius använde Mannheimer Swartling som juridiskt ombud.

Redaktionen

källa: Pressmeddelande Aberdeen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.