Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

6,4 miljarder delades ut ifjol – hur mycket blir det i år?

Publicerad: 19 januari 2016, 13:20

Foto: Sverrir Thór

De senaste åren har Fastighetsnytt sammanställt de börsnoterade svenska fastighetsbolagens utdelningar och när man summerar ihop dem blir det en ansenlig summa. Således delade de bolag som är noterade på Stockholmsbörsens huvudlista och ingår i börsens fastighetsindex ut 6,4 miljarder kronor ifjol, alltså för verksamhetsåret 2014.


Ämnen i artikeln:

Stockholmsbörsen

I samband med att fastighetsbolagen offentliggör sina bokslut för det gångna året kommer de också att presentera de förslag styrelserna har lagt fram om utdelning. Det är bolagsstämmans att besluta hur vinsten ska disponeras och därmed hur stor utdelningen ska bli men det händer inte alltför ofta att stämman går emot styrelsens förslag som i regel är väl förankrade hos de största aktieägarna.

De senaste åren har Fastighetsnytt sammanställt de börsnoterade svenska fastighetsbolagens utdelningar och när man summerar ihop dem blir det en ansenlig summa. Således delade de bolag som är noterade på Stockholmsbörsens huvudlista och ingår i börsens fastighetsindex ut 6,4 miljarder kronor ifjol, alltså för verksamhetsåret 2014. Hur mycket de olika bolagen delade ut framgår av tabellen (klicka på tabellen för en större bild).

Utdelning är en av de variabler som ligger till grund för värdering av en aktie och därför intressant att bevaka. De senaste åren har fastighetsbolagens utdelningar vuxit i takt med att lönsamheten förbättras, notera att det i regel är förvaltningsresultatet som ligger till grund för utdelningen, men det återstår att se om så blir fallet även denna gång.

En första indikation kommer vi att få på onsdagen då Castellum offentliggör sitt bokslut.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Stockholmsbörsen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.