Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Samhällsfastigheter

Västfastigheter klara med vårdbygge i Kungälv

Publicerad: 11 november 2020, 14:28

Kungälvs nya sjukhus. Totalt omfattar de nya vårdbyggnaderna ca 33 000 kvadratmeter och erbjuder 280 nya vårdplatser.

Foto: Bert Leandersson

Andra delen av ett omfattande bygg- och utvecklingsprojekt som Västfastigheter uppfört i Kungälv är klart.


Ämnen i artikeln:

Västfastigheter

I september genomfördes slutbesiktning och entreprenaden godkändes för de nya vårdbyggnaderna för somatisk vård på Kungälvs sjukhus som uppförts av Västfastigheter. Nu lämnas byggnaden över till verksamheten. Det framgår av ett pressmeddelande.  

Läs även: Nu lämnas byggnaden över till verksamheten.

– Vi som jobbat med projektet är stolta över att inom utsatt tid kunna lämna över nya, moderna lokaler till verksamheten i Kungälv. Det har varit ett roligt och väl intrimmat projekt där beställare, entreprenör och verksamhet arbetat tätt tillsammans, säger Daniel Dåverhög, projektledare på Västfastigheter i en kommentar.

Det nya huset är ritat av Sweco, som 2012 vann regionens arkitekttävling för projektet. Skanska Sverige AB har varit generalentreprenör. 

Byggnadsarbetena inleddes under 2016. Första delen färdigställdes 2019 och togs i bruk under hösten för ett år sedan. I och med att entreprenaden godkändes vid slutbesiktningen lämnas byggnaden nu över till verksamheten. Byggnaden är projekterad för att nå Miljöbyggnad Guld.

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Västfastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.