lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Samhällsfastigheter

Värtahamnen har fått sin första skola

Publicerad: 27 augusti 2020, 11:18

Lilla Djurgårdsakademien har flyttat in i det gamla stationshuset. Foto: Lilla Djurgårdsakademien.

Den växande stadsdelen kring Värtahamnen har fått sin första skola. Det är i det gamla stationshuset som Lilla Djurgårdsakademien flyttat in.

Ämnen i artikeln:

VärtahamnenSkolorKristina Alvendal

AJ


Lilla Djurgårdsakademien är en ny lågstadieskola med plats för cirka 60 elever och särskild kompetens inom kärnämnena svenska och matematik. 

– Äntligen har det gamla stationshuset fyllts med liv och rörelse! Byggnaden är en av hamnens mest omtyckta historiska byggnader och läget invid Finlandsparken är ju perfekt för både eftertanke, lek och rekreation, säger Kristina Alvendal från Stadsutvecklarna i Värtahamnen, i ett pressmeddelande.

Läs även: Kristina Alvendal leder ny podcast om stadsutveckling – premiär i dag 

Enligt Stockholms stads planer ska Värtahamnen bli en ny levande och pulserande del av Stockholms innerstad. Utöver Lilla Djurgårdsakademien planerar Stockholms stad även för en ny större skola med tillhörande gymnastiksal längre in i Värtahamnen.

– Vi är både förväntansfulla och glada över att kunna erbjuda vår verksamhet här i Värtahamnen. I en fin och ändamålsenlig skolbyggnad, i perfekt läge vid en park mitt i staden, dessutom nära tunnelbanan, säger Minéa Frykman, Lilla Djurgårdsakademiens grundare och styrelseordförande.

 

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev